За нас

"Първата целувка и първата чаша вино са винаги най-добрите." - Марти Рубин

Commex Vino

Ние сме бутикова фирма за дистрибуция на екзотични и португалски вина, а също и официален представител за България на винарните Alianca Vinhos, Sociedade Agricola Quinta do Conde и Bodega La Geria. Нашата главна цел е да запознаем българския винен пазар с няколко алтернативни сортове, които ще спечелят сърцата ви със своите вкус, цвят и ухание.

Произход

Създадени от редки сортове грозде в най-плодородните региони на Португалия, екзотичните вина на Commex Vino впечатляват с автентичен уникален вкус и страхотен мирис. Те произхождат от местностите около Аленкер, Алентежу, Дао, Дуеро, Байрада и остров Лансароте. Известна със своите уникални климатични дадености, Португалия е една от най-популярните страни за износ на качествено вино, което всички ценители обожават.

Commex Vino

Във всяка бутилка ще усетите магическата енергия на качественото вино, носещо в себе си историята и традициите на вековните винени региони.

 • La Geria

  Винарната на La Geria, кръстена на главната лозарска местност на екзотичния остров Лансароте, се намира в сърцето на региона и произвежда своите екзотични вина от най-желаните сортове грозде. Тя е създадена от семейство Рижо през 1900г. и до ден днешен се управлява успешно от настоящите собственици. От началото на своето създаване винарната претърпява големи технологични промени, които позволяват производството на вина с много високо качество и стандарт. Тя има капацитет за над 450 000 литра вино, които се складират в резервоари от неръждаема стомана и бъчви от дъбово дърво. Заради специфичната форма на площите в местността, цялата беритба се извършва ръчно, защото е невъзможно да се използват каквито и да е машини.
 • Manto

  Тази марка разкошни вина също се произвежда във винарната на La Geria. Невероятният пейзаж на La Geria се характеризира с култивирането на редки лозя, растящи във вулканична пепел. Те приличат на малки кратери в земята, които са обградени от полукръгла каменна стена, защитаваща ги от силните ветрове. Кратерите са покрити с вулканична пепел, която предотвратява изпаряването на влажността от лозята и по този начин ги предпазва от изсъхване. Всяка година средното количество грозде, събрано от лоза е повече от 25 кг.
 • Casal Mendes

  Португалските вина на Casal Mendes са произведени в една от най-популярните винарни в Португалия - Alianca Vinhos, основана през 1927г. Освен, че тя е част от групата Bacalhoa Vinhos de Portugal, която е една от най-големите и иновативни винарски компании в Португалия, в нея се намира един и от музеите на виното. Общият капацитет на винарната е 20 млн. литра вино, направени от 40 различни сорта грозде. В момента продуктите им се изнасят в над 60 страни.
 • GaloDoro

  Тази неповторима марка вино произлиза от португалската винарна, Sociedade Agricola Quinta do Conde, която е част от семейната компания Grupo Casa Santos Lima. Тя стои твърдо на пазара вече повече от 100 години, благодарение на свежия летен климат и меката зима в региона, които позволяват отглеждането на много редки и качествени сортове грозде. Лозята на Quinta do Conde са разположени на 45 км северно от Лисабон, в региона на Аленкер. Той е много известен с вековните си традиции, страхотното вино и красивите селски пейзажи.